Köpvillkor

Generellt
Interiadesign.se ägs och bedrivs av Interia design AB (559265-0096).  

Interadesign.se fungerar som en mellanhand och inte en säljare. Det är våra samarbetsbutiker som levererar varorna. Alla samarbetspartners är näringsidkare. Butiken ansvarar för att avtalet fullgörs och är en legal avtalspart för konsumenten.

Nedanstående handelsvillkor gäller för samtliga köp från interiadesign.se. Undantag från villkoren om det har ingåtts andra skriftliga avtal mellan köparen och interiadesign.se.

Produkter och priser
Vi gör vårt bästa för att säkerställa att rätt information, bilder, pris och beskrivning visas på interiadesign.se. 
Vi reserverar oss för eventuella tryckfel i pris, bild och produktinformation eller i övrig kommunikation. Vi förbehåller oss rätten att ändra information samt priser på samtliga produkter i vårt sortiment. Vi förbehåller även rätten att i efterhand korrigera felaktig prissättning utan föregående avisering. Vi reserverar oss för prisjusteringar, slutförsäljning, lagerdifferenser, tekniska problem, ändringar av tekniska specifikationer och eventuella typografiska fel på vår hemsida eller i våra annonser. Vi förbehåller oss rätten att annullera felaktiga beställningar. Kampanjer gäller så långt lagret räcker om inte annat är specificerat i beskrivningen.

Produkterna på interiadesign.se är tillgodosedda och prissatta av våra partnerbutiker. Alla priser är angivna i SEK och inkl moms.

Betalning
Beställning av produkter sker via interiadesign.se. Vi garanterar säkra betalningsalternativ via Klarna, Trustly och VISA/Maestro/Mastercard/AMEX.

Interiadesign.se förbehåller sig rätten att neka köp om betalkortet är ogiltigt eller om köpesumman inte finns disponibelt för debitering. 

Efter köpet är genomfört skickas orderinformation om beställningen till angiven e-postadress. Avtal ingås först när partnerbutiken via interiadesign.se bekräftat beställningen.

För att handla på interiadesign.se måste du ha fyllt 18 år. Om du inte fyllt 18 år kan du fortfarande genomföra köp men då krävs förmyndares godkännande eller annan juridisk rätt att ingå köpet.

Leverans
När du handlar på Interia design handlar du direkt från flera olika lokala butiker i Skandinavien. Varorna skickas från fysiska butiker till dig. Om du har beställt flera produkter kan det därför komma flera paket.

Våra partnerbutiker hanterar och skickar normalt din order inom 24 timmar och har en leveranstid om 2-5 vardagar. I din orderbekräftelse finner du spårningsnummer och kan enkelt se var ditt paket befinner sig. 

 

Leverans av beställningsvaror

Notera att beställningsvaror har längre leveranstid, information om leveranstid står i produktbeskrivningen. De leveranstider vi kommunicerar på vår plattform är uppskattningar från våra leverantörer och kan därmed komma att ändras. Tänk på att beställningsvaror tillverkas på beställning efter dina specifika önskemål (t.ex. ett valt tyg eller utförande på en soffa eller annan vara) och det är först efter att våra leverantörers fabriker tagit emot din beställning som de kan återkomma till oss med en ungefärlig leveranstid.

Vi reserverar oss för potentiella förseningar i produktion från leverantörer, eller hos speditörer. Det är omständigheter som vi inte kan påverka. Vi strävar alltid efter att du som kund skall få dina varor inom det angivna uppskattade intervallet.

 

Retur
Beställda lagervaror kan returneras utan kostnad* inom 14 dagar efter ordern har hämtats ut. För att returnera vänligen använd returformuläret. Returer ska skickas tillbaka i originalförpackning och konsumenten ansvarar för eventuella skador vid returen, därför ber vi er att packa väl. 

Du ansvarar för eventuell minskning av varans värde, som beror på annan hantering än vad som är nödvändig för att fastställa varans art, egenskaper och funktionssätt. 

Retur av beställningsvaror

Artiklar som definieras som 'beställningsvara' i vårt sortiment innebär att de tillverkas just för dig utifrån dina önskemål och specifikationer. Leveranstiden för beställda varor är preliminär och dessa varor är undantagna från returrätt. Om köparen vägrar mottaga beställd order förhåller vi oss rätten att debitera eventuella tilläggskostnader för nytt leveransförsök.

 

Ångerrätt
Vi tillämpar Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler och du kan ångra ditt köp inom 14 dagar efter uthämtat paket samt bli återbetald köpesumman. 
Ångerrätten förutsätter att din vara inte är en beställningsvara i vårt sortiment. Köparen kan inte ångra eller returnera en beställningsvara då den är tillverkad efter köparens specifika önskemål och tillverkad mot order. Om köparen vägrar mota sin order följer vi fortsatt regeln om undantag av returrätt på beställningsvaror och ytterligare fraktavgifter kan tillkomma. 

För att ångra ditt köp skall ett mail med ordernummer skickas till info@interiadesign.se inom 14 dagar efter uthämtat paket.

Returer ska skickas tillbaka i originalförpackning och konsumenten ansvarar för eventuella skador vid returen, därför ber vi er att packa väl. 

Reklamation 

Ditt köp omfattas av köplagen och inkluderar regleringar om defekter. Du kan reklamera fel på produkten upp till tre år efter köptillfället. 

Du måste reklamera din produkt inom "rimlig tid" efter upptäckt av varans defekt. Vi rekommenderar att du reklamerar varan så fort som möjligt och innan två månader efter defekten upptäcktes.

Du reklamerar genom att kontakta oss via e-post: info@interiadesign.se. Du kommer då att få hjälp med hela processen.

Byte av produkt 
Skulle du vilja byta din vara mot en annan görs det bäst genom att göra en retur och sedan lägga en ny beställning.

Återbetalning
Efter anmäld retur och vår partnerbutik har mottagit returen återbetalas summan till det kort som användes vid köpet. Om köpet är gjort med faktura kommer den att annulleras. 

Paket som inte hämtas ut
Interia design förbehåller sig rätten att debitera kostnader som uppstår för hantering av ej uthämtade paket. Avgiften för ej uthämtade paket är 149 SEK.

Om köparen vägrar mota sin order av beställningsvara följer vi fortsatt regeln om undantag av returrätt och ytterligare fraktavgifter kan tillkomma. 

Lagstiftning och domstol
Svensk rätt tillämpas. Vid eventuell tvist följs Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer. 

Om en tvist uppstår önskar vi att du kontaktar oss på info@interiadesign.se.

Adresser
Besöksadress:
Gammeltorv 6, 1457 København Danmark.

Legal adress:
Ringvägen 100, 26363 Viken Sverige.

Swedish
Swedish

[[recommendation]]

Swedish